Kendi İnternetinizden Sunucu Kurma Rehber #2

Merhabalar, Bu rehberimizde kendi internetinizden port açmayı, serverinizin internet bölümünde gözükmesini ve diğer kişilerin serverinize nasıl gireceğini anlatacağım.

İlk önce serverimizin adını ayarlayalım.

MTA San Andreas 1.5\server\mods\deathmatch

Bu yolu izleyerek mtaserver.conf'u not defteri ve ya notepad++ Aracılığı ile açalım.


<servername>Default MTA Server</servername>

Default MTA Server yazan yere sunucunuzun ismini yazın. Sunucu adını yazarken Turkiye Turk isimlerini de eklemeyi unutmayın böylelikle arama yerine Turkiye ve ya Turk yazan bir kişi serverinizi görüp girebilir.

İkinci adım ise acl.xml yani kendinize adminlik ve ya console verme kısacası kendinize yetki vermeyi gösterelim.

MTA San Andreas 1.5\server\mods\deathmatch

Aynı şekil mtaserver.conf'un bulunduğu yerde acl.xml diye bir dosya var bu dosyayı da mtaserver.conf'u açtığımız gibi not defteri ve ya notepad++ programları ile açalım.



Bu kodu 
<object name="user.HesapAdınız"></object>

HesapAdınız yazan yere servere giriş yaptığınız kullanıcı adını yazın. 
<object name="user.Console"></object> 

Yazan yerin altına yapıştırın aynı şekil Moderatör Süpermoderatör ve Admin içinde aynı işlemi yapın. Bir boşluk bırakın hemen altına yapıştırın.

Şimdi port açmayı göstereceğiz. İlk öncelikle buradan  Modeminizin Modem İP ve Modem Şifresine bakalım. Örneğin benim internetim TTNET google arama yerine 192.168.2.1 yazıcam ve şifrem olmadığı için tamam diyerek modem arayüzüne ulaşacağım. Genellikle şifreler admin ve ya ttnet olur. Ayrıca WİNDOWS+R Basarak çalıştıra "cmd" yazıp çıkan cmd ekranına ipconfig yazarak Default Gateway'dan da modem arayüzünüzün ip adresini öğrenebilirsiniz.

Şimdi asıl konumuz nasıl port açacağız diye soruyorsunuz artık modem arayüzünüze giriş yaptıysanız NAT > Port Yönlendirme 'ye Tıklayın

Karşınıza bir Pencere gelecek Uygulama - Hedef İP Adresi - Protokol Tipi - WAN Portları - Hedef Lan Portları gibi şeyler yazar.

1-Uygulama yazan yere istediğinizi yazabilirsiniz ben MTA-1 - MTA-2 - MTA-3 yazacam 3 tane yazdım çünkü 3 tane port açacaz.

2-Hedef İp Adresi yazan yere aynı şekil cmd ekranını açıp ipconfig yazıyoruz bu sefer İPV4 Address yazan yerin oradaki ip adresini Hedef İp Adres bölümüne yazıyoruz. 

3-Protokol Tipi bildiğiniz üzere 3 tane port gireceğimizden bunları hangi protokol tipine gireceksek ona göre hazırlamalıyız. Aşağıdan hangi portun hangi protokol tipine ait olduğunu görebilirsiniz.

22126 - UDP
22003 - UDP
22005 - TCP

4-Wan Portları yani MTAnın Portlarını gireceğiz üstte yazan portları bu bölüme teker teker yazacağız.

5-Hedef Lan Portları  yukarıda bulunan işlemin aynısını burada da  yapıyoruz

Örneğin Wan Portlarına ilk 22126 olan portu girdiniz bu portu aynı şekilde Hedef Lan Portlarına da aynısını yazıyoruz.


Port açma işlemimiz tamamlanmıştır. Tek yapmanız gereken kaydetip sayfayı kapatmanız. Sonuca hep birlikte göz atalım bakalım doğru yapmış mısınız?


Şimdi sunucumuzu MTA San Andreas 1.5\server burada bulunan MTA Server.exe den Başlatalım sunucumuz açıldığı zaman openports yazarak portlarımız açılmış mı diye kontrol edelim.


Bütün portlarda open yazıyorsa portlarımız açılmış demektir eğer ki bir portta hata varsa portlarımız açılmamış demektir örneğin 2 tane port açık 1 tane portunuz kapalı bu sunucuya sizden başka kimse giremez demektir. Eğer hata alırsanız ya işlemleri yanlış yaptınız ya da yanlış İPV4 Adresi girdiniz demektir.

192.168.2.2 Adresinden kendi sunucunuza giriş yapabilirsiniz ve ya yerel yerinden de kendi sunucunuza giriş yapabilirsiniz. Şimdi diğer arkadaşlarım sunucuya nasıl gelecek diyorsunuz? İlk önce buradan ip adresinizi öğrenin buradaki ip adresinizi servere girecek olan arkadaşınıza verin. Arkadaşınıza verdiniz sizden başka kişi sunucuya giremiyor ise Güvenlik Duvarını kapatmadınız demektir şimdi Güvenlik duvarını kapatıp diğer arkadaşlarınızın servere girmesini göstereceğim.

İlk önce Denetim Masasını açalım.

Ardından Sistem ve Güvenlik

Windows Güvenlik Duvarı

Windows Güvenlik Duvarı'nı etkinleştir ve ya devre dışı bırak. Seçeneğine tıklıyoruz.

Ardından bize bi pencere gelecek oradan 
Windows Güvenlik Duvarını Kapat (önerilmez) Seçeneğini seçip tamam diyerek bütün pencereleri kapatabilirsiniz.



Bütün İşlemleri Başarılı bir şekilde tamamladınız artık sizin de bir sunucunuz var Biz mtascriptci olarak size bol bol userler diliyoruz :)


Bu yazıyı herhangi bir yerde kopyala yapıştır yapamazsınız yapanlar hakkında Gerekli cezai işlem başlatılacaktır.

Diğer rehber konularımız için mtascriptci'yi takip etmeyi unutmayın.

ANLATIM : UMUT KAAN ALTUNIŞIK'a AİTTİR.




3 yorum

Kardeş bu wan ara yuzüne ne yazıcaz hangisini seçicez

WAN ve Hedef Lan Port Yazan yere ;
WAN - LAN
22126 - 22126 > UDP
22005 - 22005 > TCP
22003 - 22003 > UDP
Yazacaksınız UDP ve TCP ye ait olduklarına dikkat edin.
Daha detaylı bilgi için www.facebook.com/mtascriptci facebook sayfamıza mesaj atabilirsinz Teamwiever ile destek verebilirim size.

Çok teşekkür ederim arkadaşım giremiyodu onu öğrendim


EmojilerEmojiler