FTP (Filezilla) İle Script Nasıl Yüklenir Rehber #3

Merhabalar, Bugün Linux VPS ( Virtural Private Server) sunucular için serverinize nasıl script atabileceğinizi göstereceğim.

İlk önce buradan Filezilla denilen FTP Programını indirelim. 

Ardından serverimizin hostingine giderek FTP Bilgilerimizi edinelim bazı hostinglerde FTP şifrenizi siz seçebiliyorsunuz bazılarında ise kendi verdikleri şifreyi kullanıyorsunuz.


FTP Bilgilerini edindik. Şimdi Filezilla denilen programı açalım.


1- Serverin İp Adresini yazacaksınız benim ip adresim 5.62.xxx.xx

2- FTP Kullanıcı adını yazacaksınız yani FTP Username


3- FTP Şifrenizi gireceksiniz yukarıda da belirttiğim gibi bazı hostinglerde şifrenizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz bazılarında kendi hazırladıkları şifreyi verebiliyorlar.

4-Port yani Kapı numarası genellikle 21 kullanılır.

Bu yukarıdaki işlem sadece 1 kereliğine girmek içindir yani Herşeyi doldurdunuz hemen bağlana tıkladınız sonra ftpnizi kapattınız aynı işlemi tekrar yapacaksınız. aşağıdaki işlemde ise ftp bilgilerinizi yazdığınızda otomatik giriş yapabileceksiniz ve istediğiniz kadar server ekleyip onları seçebilir ftp bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

1- Belirtilen yere tıklıyoruz.

2-Site ekle butonuna tıklıyoruz ve karşımıza bir ekran gelecek.

3- Sunucu ip adresinizi ve kapı portunuzu bu bölüme giriyoruz.

4- Kullanıcı adınızı ve şifrenizi de bu bölüme giriyoruz

5-Herşeyi yaptıktan sonra eğer bağlanmak istiyorsanız bağlan butonuna basın bağlanmamak istiyorsanız tamam butonuna basın ve işlemi sonlandırın.

Şimdi 1 yerdeki yerin orada ▼ bu işaret var bu işarete tıklıyoruz ve sunucunuzun ftpsine buradan bir daha yazmamaksızın erişebilirsiniz.








EmojilerEmojiler