Destruction Derby Sunucusu Kurulumu Rehber #1 Kısa Bilgiler

Merhabalar, Yeni aldığım kararla her ay yeni bir rehber ekleyeceğim bu rehberler sayesinde herkes kendi sunucusunu kurabilecek ve çok yakında kendinizi mta platformlarında geliştireceğinize inanıyorum. Asıl konumuza gelelim :)




Bir çok kişi Destruction Derby server nasıl kurulur kurulduktan sonra ne yapmamız gerekiyor hakkında pek bilgisi olmuyor piyasada DD Serverleri pek bulunmuyordu artık bulunacak bu rehber sayesinde herkes yararlanacak. 

Şimdi bize asıl gerekenler :
  1. Hosting ( SUNUCU )
  2. Race.zip
  3. Gerekli Scriptler
  4. Düzenli Yetkili Kadrosu


• 1- Hosting (SUNUCU) den Başlayalım :

Kuracağımız sunucu için bir Hosting yani Sunucu lazım herhangi bir yerden Bütçenize uygun sunucular satın alabilirsiniz herhangibi derken öyle uyduruk belgesi olmayan yerlerden almayın. Sunucu nedir derseniz kısaca bahsedeyim.

Herkesin söylemeye alışık olsuğu dille Serverdir. Herhangi bir ağ üzerinde bir programı ve ya bir bilgiyi farklı kullanıcılara paylaştıran aynı zaman da dağıtan donanım ve ya yazılıma verilen genel isimdir. Burada tek temel nokta sunucuların bir Bilgisiyar üzerine kayıt olmasıdır.


• A ) Sunucu olmasa Kendi İnternetimden Kursam ?

Kendi internetinizden de tabi ki server kurabilirsiniz ancak bunu önermem bu şekil de sunucu kurarsanız servere giren kişilerin MB(Megabayt)ları çok yavaş bir şekil de dolacaktır internetinizin yavaşlığından dolayı bu yüzdende sunucunuza kimse uğramayacaktır. Diğer temel nokta ise MTA Server.exe yi başlattığınız da sunucunuzun sürekli açık kalmasını istiyorsanız bilgisiyarınız her gün açık kalmasıdır siz de istemezsiniz demi her ay boğuk boğuk faturalar ödemeyi. Onu geçtik İnternetiniz de hergün açık kalması gerekiyor elektrikler gittiği zaman ne yapacaksınız? Onu düşünmediniz demi o yüzden bu işlerle uğraşacağınıza Sunucu satın almanızı öneririm.




• 2- Race.zip

Race Kelimesi Türkçe de Yarış demektir yani siz yarış sunucusu kuracaksınız buradaki tek husus yarışmak değil DD Modu olduğu için insanların birbirlerini savaşarak denize atmasıdır.
Kurulacak olan serveriniz de race.zip in olması oldukça önemlidir. Buraya Tıklayarak İndirebilirsiniz. Buradaki race.zipi serverinize atmanız yeterlidir. Buradaki işlemimiz son bulmaktadır.




• 3- Gerekli Scriptler

Scriptler sizin serverinizi temsil eder o yüzden scriptlere oldukça önem vermeliyiz. Her önünüze gelen scriptleri serverinize atmayın eğer böyle bir işe kalkışırsanız serverinizin hiti düşer unutmayın Freeroam server kurmuyorsunuz ve attığınız scriptlerin hatalarına da bakmayı unutmayın bir script çok hata veriyorsa serverinizden silin ya da herhangi bir scripterden yardım isteyerek scriptin hatalarını giderin çünkü kasmaya yol açan bir script sizin serverinizin hitini de düşürebilir.
 Size vereceğim pakette tam Destruction Derby scriptleri bulunmakta buraya tıklayarak paketi indirebilirsiniz. ve Ayrıca Sitemizde de DD Scriptleri Paylaşıyoruz buraya tıklayarak gidebilirsiniz.




• 4-Yetkili Kadrosu

Yetkili kadrosu  sizin için çok önemlidir her önünüze geleni aman yetkili yapmayın serverin huzurunu bozan kişilerin yetkilerini alın ya da cezalandırın. Yetkili kadronuzun iyi olması serverinizin de iyi olmasını gösterir mümkün olduğu kadarıyla olgunlaşmış kişilere yetki verin eğer çocuksu hareketlerde bulunan bir kişiye yetki verirseniz serverde ki oyuncular bundan rahatsız duyup serverinizi terk eder ayrıca serverin kalitesini düşürmüş olurlar. Yetkili konusunda iyi bir kişi her zaman bir adım öndedir bütün panel fonksiyonlarını bildiği için kimseden yardım almadan diğer kullanıcılara cezai işlem uygulayabilir ve buradan da serverinizin kalitesini arttırmış olabilirsiniz.


Bu yazıyı herhangi bir yerde kopyala yapıştır yapamazsınız yapanlar hakkında Gerekli cezai işlem başlatılacaktır.
Bu makale gün geçtikçe güncellenecektir. Şuanlık sadece kısa bilgiler verdim diğer detaylı bilgiler en kısa sürede eklenecektir.

Makaleyi okuduğunuz için Teşekkür Ederim.

Diğer Rehber Konuları İçin Mtascriptci'yi Takip Etmeyi Unutmayınız!



EmojilerEmojiler